ua en ru

Путін звинуватив ВСУ в обстрілах Донбасу

Путін звинуватив ВСУ в обстрілах Донбасу

За словами Путіна, ВСУ нарощує свої сили уздовж лінії розмежування

Президент Росії Володимир Путін, канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд провели телефонну розмову, в ході якої обговорили кризову ситуацію на сході України, а також хід реалізації Мінських домовленостей, в тому числі з урахуванням засідань Контактної групи та її робочих підгруп, які відбулися 26-27 серпня 2015 року в Мінську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Так, Путін звинуватив українських військовослужбовців в обстрілі населених пунктів Донбасу, а також у "нарощуванні уздовж розмежувальної лінії військовослужбовців ЗСУ".

"Особливо підкреслена необхідність налагодження прямого діалогу між Києвом і представниками Донецька і Луганська, а також зняття фінансово-економічної блокади з Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Російський Президент також "підтвердив безальтернативність політичного врегулювання конфлікту на основі повної реалізації Мінських домовленостей, важливість проведення в Україні погодженою з Донецьком і Луганськом конституційної реформи".

Зазначимо, російський журналіст Дмитро Смирнов повідомляв про телефонну розмову Путіна, Меркель і Олланда, однак, без подробиць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телефонна розмова в "нормандському форматі" може відбутися в найближчі дні.