ua en ru

Прокуратура викрила ряд корупціонерів серед військових чиновників

Прокуратура викрила ряд корупціонерів серед військових чиновників Фото: Прокуратура викрила ряд корупціонерів серед військових чиновників

Були затримані троє чиновників

Управління нагляду за додержанням законів об'єднаними силами антитерористичної операції (АТО) Головної військової прокуратури 21-23 травня разом зі Службою безпеки України викрито низку корупційних злочинів з боку посадових осіб Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів, залучених до АТО на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Так, 21 травня був затриманий старший офіцер відділення комплектування одного з військових комісаріатів Донецької області, який отримав хабара у розмірі 12 тис. грн за сприяння зі свого боку у звільненні громадянина від призову на строкову військову службу в ЗСУ.

23 травня був затриманий начальник міграційної служби України одного з міст Донецької області, який отримав неправомірну вигоду в розмірі 8 тис. грн за оформлення паспортів жителям тимчасово неконтрольованої території Донецької області.

Зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, поєднане з вимаганням).

"Також, 23.05.2015 року затриманий за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) командира роти матеріально-технічного забезпечення одного з окремих мотопіхотних батальйонів, який надав неправомірну вигоду посадовій особі за сприяння у переміщенні автомобілів з вантажем на тимчасово непідконтрольну української влади територію. Вказані особи затримані, їм повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід - утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, військова прокуратура оголосила про підозру у державній зраді 144 працівникам прокуратури Автономної Республіки Крим, які перейшли на бік незаконної влади.