ua en ru

Прокуратура розслідує розкрадання 24 млн грн службовцями київського банку

Прокуратура Подільського району Києва розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб одного з банків столиці, з вини яких вкладники втратили майже 24 млн гривень. Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права) внесено в ЄРДР. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

"Встановлено, що між банком і престижною медичною клінікою був укладений багатомільйонний кредитний договір. Однак взяті на себе фінансові зобов'язання медзаклад не виконав. Тому спритні службовці банку, діючи в інтересах боржника та з метою одержання неправомірної вигоди, продали його боргові зобов'язання за ціною в 32 рази менше, ніж сума боргу", - йдеться в повідомленні.

Примітно, що організація, яка викупила цей борг, виявилася наближеною до боржника структурою. Досудове розслідування триває.

При цьому у прокуратурі не розкривають інформацію, про який саме банк йде мова.

Нагадаємо, в листопаді минулого року повідомлялося, що Служба безпеки України розслідує спробу розкрадання 700 млн грн з ПАТ "Державний ощадний банк України".