ua en ru

Прокуратура Криму повідомила про підозру Аксьонову

Прокуратура Криму повідомила про підозру Аксьонову Фото: Сергій Аксьонов

Санкції інкримінованої статті передбачають арешт на строк до 12 років

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у вчиненні злочину так званому "голові" незаконно створеного органу "Ради міністрів Республіки Крим" Сергію Аксьонову. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Автономної Республіки Крим.

"Як раніше повідомлялося, прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами незаконно створеного органу - Ради міністрів Республіки Крим та передачі у власність Російській Федерації майна, яке належить Державному підприємству України "Міжнародний дитячий центр "Артек", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з урахуванням зібраних у справі доказів 11.09.2015 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України "голові" незаконно створеного органу Ради міністрів Республіки Крим Сергію Аксьонову, який, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення законодавства України незаконно заволодів майном Державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр "Артек" у особливо великих розмірах (вартість майже 250 млн. грн.) на користь третіх осіб - Держави Російська Федерація.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "глава" Криму Сергій Аксьонов написав відкрите звернення до представників світового шоу-бізнесу та спорту з пропозицією оселитися на півострові.