ua en ru

Представники ДНР і ЛНР прибули до Мінська на зустріч контактної групи

Представники ДНР і ЛНР прибули до Мінська на зустріч контактної групи Фото: представник ДНР Денис Пушилин

Точний час початку переговорів поки не відомо

Представники самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" прибули до Мінська на зустріч контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі. Про це повідомив офіційний представник ДНР в контактній групі, "віце-спікер Народної ради" ДНР Денис Пушилин, передає сепаратистський ДАН.

"Делегація з ДНР і ЛНР прибула до Мінська на зустріч контактної групи, де буде обговорюватися запуск підгруп", - зазначив Пушилин.

При цьому він зазначив, що точний час початку переговорів поки не відомо.

Тим часом інформоване джерело заявило, що орієнтовно велика зустріч в Мінську почнеться в районі 15:00 за московським часом. Її головною темою стане створення у складі групи робочих підгруп.

Нагадаємо, над формуванням робочих підгруп у рамках тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі розпочалося ще в лютому. Передбачалося, що таких підгруп буде чотири: з питань безпеки, у політичних справах, в економічних справах та з гуманітарних справ. Створення підгруп підтримали Державний секретар США Джон Керії і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

У квітні Україна і ОБСЄ внесли свої кандидатури до підгрупи. "Сподіваємося, що після внесення своїх кандидатур Російською Федерацією РФ можна буде очікувати негайного старту роботи цього механізму. Ми долучаємося до заклику трійки ОБСЄ щодо якнайшвидшого проведення першої зустрічі робочих підгруп в Мінську", - заявив з цього приводу речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

При цьому в самопроголошених ДНР і ЛНР спочатку виступали проти головування представників ОБСЄ у підгрупах контактної групи, однак потім погодилися з цією ідеєю. "Ми згодні, щоб координаторами робочих підгруп Мінської Контактної групи стали тимчасово, на перший місяць їх роботи, представники ОБСЄ. За підсумками першого місяця стане ясно, чи влаштує такий порядок всі сторони, чи виявляться якісь проблеми і виникнуть нові пропозиції. Тоді і вирішимо разом з усіма, залишити координаторами представників ОБСЄ або провести ротацію", - у спільній заяві зазначили представники ЛНР і ДНР на мінських переговорах Владислав Дейнего і Денис Пушилина.

Також, як заявляв раніше Денис Пушилин, зустрічі робочих підгруп контактної групи по Донбасу будуть проходити щотижня в Мінську.

Нагадаємо, раніше лідер ДНР Олександр Захарченко заявив про нібито недотримання мінських угод українською стороною та у зв'язку з цим закликав лідерів Росії, Німеччини та Франції "урезонити" київську владу.