ua en ru

Уряд Британії виключає введення загальнонаціонального жорсткого карантину

Уряд Британії виключає введення загальнонаціонального жорсткого карантину Фото: Гевін Вільямсон (flickr.com/number10gov)

Уряд Великобританії не розглядає введення загальнонаціонального жорсткого карантину в країні. Діюча система локальних обмежень повинна дозволити цього уникнути.

Про це заявив міністр освіти Гевін Вільямсон.

Він упевнений, що нинішній підхід уряду з карантину ефективний. Саме тому немає необхідності вводити локдаун по всій країні.

"Уряд обрав вірний підхід з використанням гнучких обмежень на місцевому рівні. Важливо мати можливість послаблювати чи посилювати обмеження у певному регіоні. Упевнений, що чинна система є оптимальною і ми не повернемося до загальнонаціонального карантину", - сказав Вільямсон.

У середу повідомлялося, що в Англії з 31 грудня збільшиться кількість регіонів, де буде запроваджено четвертий рівень карантину. Посилені обмеження будуть діяти на 75% території.

Нагадаємо, Великобританія першою в світі схвалила для використання вакцину проти коронавіруса AstraZeneca. Регулятор лікарських засобів визнав її одночасно безпечною і ефективною.

Раніше повідомлялося, що влада Великобританії має намір в січні почати вакцинацію населення від коронавіруса препаратом AstraZeneca. Він буде поширений для вакцинації вже з 4 січня.