ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом: ДержСЕС звернулася до ВООЗ для аналізу ризиків на навколишнє середовище

Пожежа на нафтобазі під Києвом: ДержСЕС звернулася до ВООЗ для аналізу ризиків на навколишнє середовище Фото: екологія після пожежі

Київ попросив у ВООЗ експертно-технічну допомогу

Державна санітарно-епідеміологічна служба України (ДержСЕС) звернулася до Всесвітньої організації охорони здоров'я для аналізу ризиків на навколишнє середовище в результаті пожежі на нафтобазі під Києвом. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні ми звернулися також до представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я для того, щоб вони нам надали експертно-технічну допомогу, щоб ми могли ретроспективно провести комплексний аналіз ризику як для життя і здоров'я громадян, так і для екології в результаті цієї пожежі. Якщо буде виявлено, що такий ризик був, для того щоб вимагати те чи інше відшкодування... Це стосується, в першу чергу, для пасовищ, де постраждала трава, де зола випала", - повідомив глава Держсанепідемслужби.

Як уточнив Протас, аналіз буде здійснено протягом місяця. "Це найближчим часом, протягом місяця така робота буде проведена", - наголосив він.

Нагадаємо, в СЕС пояснили, що забруднення повітря біля палаючої нафтобази під Києвом не відбулося, оскільки хмара диму було чітко сконцентрована і переміщалася в залежності від напрямку вітру.