ua en ru

Посли країн G7 закликали захистити антикорупційні органи в Україні

Посли країн G7 закликали захистити антикорупційні органи в Україні Фото: прапори країн G7 (europa.eu)

Посли країн "Великої сімки" заявляють про необхідність захисту доброчесності Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду. Вони нагадали, що українські антикорупційні відомства повинні залишатися незалежними.

Про це йдеться у спільній заяві послів.

"Посли країн G7 привітали новини від представника МВФ в Україні. Посли підкреслили, що Україна повинна продемонструвати політичну волю для захисту незалежності НБУ та доброчесності таких установ, як НАБУ, САП і ВАКС, щоб не дати корупції підірвати реформи, досягнуті на сьогодні", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Конституційний суд України виніс рішення у справі щодо конституційності деяких норм закону про Національне антикорупційне бюро.

Крім того, 28 серпня Конституційний суд України оприлюднив рішення, яким визнав неконституційним призначення на посаду директора НАБУ Артема Ситника.

Також РБК-Україна писало, що 21 серпня колишнього керівника САП Назара Холодницького звільнили з займаної посади та з органів прокуратури.

G7