ua en ru

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН і ЄС про введення миротворців в Україну

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН і ЄС про введення миротворців в Україну

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН і ЄС про введення миротворців в Україну. Відповідний указ № 116/2015 оприлюднено прес-службою глави української держави.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2015 року "Про звернення до Організації Об'єднаних Націй і Європейського Союзу щодо розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки", - йдеться в указі.

У документі наголошується, що контроль за виконанням рішення РНБО покладається на Секретаря РНБО України.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як зазначає прес-служба глави української держави, РНБО вирішила, що інтереси забезпечення національної безпеки України і невідкладне вирішення кризової ситуації, що склалася в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також забезпечення ефективної імплементації мінських домовленостей вимагають звернення до Ради Безпеки ООН і Ради Євросоюзу з проханням про розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки.

Зазначимо, Міжпарламентський комітет асоціації Україна-ЄС рекомендував Європейській комісії направити поліцейську місію в Україну.

Раніше постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що питання введення миротворчого контингенту ООН на Донбас може бути вирішено не раніше, ніж через півроку.