ua en ru

Порошенко звільнив двох членів НКРЭКУ

Порошенко звільнив двох членів НКРЭКУ Фото: Петро Порошенко

Президент звільнив Ковалів Юлію та Андрія Геруса

Президент України Петро Порошенко звільнив двох членів Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Юлію Ковалів та Андрія Геруса. Відповідні укази № 368/2015 і 369/2015 розміщені на сайті Президента.

"Звільнити Геруса Андрія Михайловича з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг", - йдеться в указі.

"Звільнити Ковалів Юлію Ігорівну з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг", - сказано в указі.

Нагадаємо, Верховна Рада України не підтримала в першому читанні урядовий законопроект № 2966 "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг", повернувши його на доопрацювання.

Як заявив тоді міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, представляючи урядовий законопроект № 2966 в парламенті, даний документ передбачає незалежний відбір усіх 7 членів НКРЭКУ.