ua en ru

Рада повернула на доопрацювання законопроект про формування НКРЕКП

Рада повернула на доопрацювання законопроект про формування НКРЕКП Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 226 нардепів

Верховна Рада України не підтримала у першому у читанні урядовий законопроект № 2966 "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг". За відповідне рішення проголосували лише 137 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Також парламент відхилив альтернативні законопроекти № 2966-1 та № 2966-2, за які проголосували лише 46 та 52 відповідно.

Разом з тим парламентарі 226 голосами погодилися відправити законопроект,який набрав найбільше голосів, а саме урядовий законопроект № 2966 суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Законопроектами пропонується визначити порядок формування, правовий статус та організацію діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, чіткі межі її компетенції та повноваження необхідні для реалізації покладених на неї завдань.

Як заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, представляючи урядовий законопроект № 2966 в парламенті, даний документ передбачає незалежний відбір всіх 7 членів НКРЕКП.

"Затвердження всіх членів комісії буде здійснюватись Президентом. Комісія, яка буде здійснювати відбір на затвердження, буде сформована колегіально в кількості 5 членів: двоє від Президента, 2 від Верховної Ради і представник від Кабінету міністрів", - повідомив Демчишин.

Нагадаємо, сьогодні також Рада відклала законопроект про скасування мораторію на реалізацію майна за борги перед "Нафтогазом".