ua en ru

Порошенко і Туск домовилися продовжити санкції проти Росії

Порошенко і Туск домовилися продовжити санкції проти Росії Фото: Петро Порошенко

Також співрозмовники зійшлися на думці, що дії РФ в Сирії створюють більше проблем, ніж допомагають вирішувати

Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск погодилися, що санкції проти Росії повинні бути продовжені до повного виконання мінських домовленостей. Про це сторони домовилися в ході зустрічі в Парижі в рамках кліматичного саміту, передає прес-служба президента України.

"Петро Порошенко і Дональд Туск погодилися, що санкції проти Росії повинні бути продовжені до повного виконання Росією зобов'язань за мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

Порошенко поінформував президента Європейської ради про розвиток ситуації на Донбасі, підкресливши, що Росія і проросійські бойовики продовжують ігнорувати мінські домовленості.

Туск зазначив, що всі країни ЄС високо цінують свою єдність щодо агресії проти України.

Порошенко і Туск домовилися продовжити санкції проти Росії

Фото: Дональд Туск і Петро Порошенко

"Співрозмовники також обговорили розвиток ситуації в Сирії і погодилися з тим, що участь Росії більше створює проблеми, ніж допомагає їх вирішувати", - зазначає прес-служба.

Порошенко і Туск також обговорили питання безвізового режиму.

Крім того, глава України запросив Туска відвідати з візитом Україну у зручний для нього час.

Порошенко і Туск домовилися продовжити санкції проти Росії

Фото: Порошенко і Туск домовилися продовжити санкції проти Росії

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Парижі, де проводить ряд зустрічей і бере участь в кліматичній конференції. Порошенко вже провів короткі зустрічі з президентами Австрії, Латвії, Румунії і прем'єр-міністри Італії, Нідерландів, Люксембургу, Словаччини та Греції. Порошенко закликав лідерів цих держав продовжити санкції проти РФ.