ua en ru

Порошенко зняв обмеження з максимального розміру зарплати нардепів, міністрів та суддів

Порошенко зняв обмеження з максимального розміру зарплати нардепів, міністрів та суддів Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко відмінив обмеження максимального місячного розміру заробітної плати народних депутатів України, членів Кабінету міністрів України, прокурорів, працівників державних органів, працівників Національного банку України, суддівської влади. Про це йдеться у законі України № 213-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення", який вчора, 12 березня 2015 р. був офіційно опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Згідно з розділом ІІ даного закону визнається таким, що втратив чинність, пункт 10 розділу ІІІ "Прикінцеві положення" закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" № 76 VIII от 28 грудня 2014 р. (Відомості Верховної Ради № 6, ст.40)

У пункті 10, який визнаний не чинним, зазначається, що "у 2015 р. максимальний місячний розмір заробітної плати (грошового забезпечення) народних депутатів України, членів Кабінету міністрів України, прокурорів, працівників державних органів (крім Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції) та інших бюджетних установ, працівників Національного банку України, суддівської винагороди обмежується 7 розмірами мінімальної заробітної плати, а при скороченні чисельності працівників - 10 розмірами мінімальної заробітної плати (виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата часу щорічної відпустки не враховується у зазначеному максимальному розмірі)".

Даний закон набирає чинності з 1 квітня 2015 р. та діє до 2016 р.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон 2 березня 2015 р.

Порошенко підписав його 10 березня.