ua en ru

Порошенко просив Луценка залишитися на посаді голови фракції БПП, - нардеп

Порошенко просив Луценка залишитися на посаді голови фракції БПП, - нардеп Фото: Юрій Луценко

Луценко остаточне рішення ще не прийняв

Президент України Петро Порошенко просив народного депутат України Юрія Луценка залишитися на посаді голови фракції "Блок Петра Порошенка". Про це заявив перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко сьогодні в ефірі телеканалу ICTV.

За словами Кононенка, вчора було досягнуто домовленості, що на наступному тижні збереться фракція БПП, після чого Луценко прийме остаточне рішення.

"Мабуть, буде важка, відверта дискусія і після засідання фракції Юрій Віталійович остаточно прийме рішення. Я можу сказати, що бачачи настрої Юрія Віталійовича, він готовий і далі нести цю нелегку ношу голови найбільшої фракції парламенту і лідера політичної сили "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Але він хоче розглянути це питання на фракції, відверто поговорити з колегами про те, що його на сьогоднішній день не влаштовує всередині фракції, які речі потрібно виправити і після цього визначитися", - наголосив Кононенко.

Він наголосив, що у четвер у парламенті був важливий день, коли Луценко доповідав два законопроекти, у яких він був автором чи співавтором, тому емоції взяли гору.

"Півдня провів на трибуні, емоційно звичайно виснажився, бо дуже важко, особливо закон про прокуратуру проходив через зал. Його рішення про відставку - це його емоції і реакція голосування за популістський закон (№1558-1). Це не тільки його емоції, це позиції і дії європейського політика. Бо неможливі такі речі, коли окремі депутати пропрезидентської політичної сили, продержавної політичної сили, по суті підставляють Президента під накладання вето на абсолютно нелогічний, жахливий і популістський закон. Тому він як лідер і як людина, відповідальна за фракцію, прийняв таке рішення", - підкреслив Кононенко.

Нагадаємо, Порошенко викликав Луценка на зустріч в ніч з п'ятниці на суботу, 4 липня 2015 р. для розмови.

Раніше 3 липня стало відомо, що Луценко залишає посаду голови фракції БПП.