ua en ru

Порошенко підписав закон про освіту

Порошенко підписав закон про освіту Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Прийняття закону дозволить провести глибоку всеохоплюючу освітню реформу

У понеділок, 25 вересня, президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 2145-VИИИ "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017. Про це йдеться на сайті АП.

"Це - одна з головних реформ, тому що від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", - заявив Петро Порошенко.

Наголошується, що ухвалення цього закону дозволить провести глибоку всеохоплюючу освітню реформу, яка підвищить якість освіти, а також конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Крім цього, закон повинен забезпечити реальні кроки до включення України в європейський освітній простір, вважають в АП.

За словами президента України, закон підвищить роль державної української мови в освітньому процесі, а також забезпечує рівні можливості для всіх, оскільки гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.

Також Порошенко наголосив на важливості "неухильного дотримання" при отриманні освіти гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України.

"Україна демонструвала і надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є зразком для сусідніх країн", - заявив Петро Порошенко.

Крім цього, він звернувся в Міністерство закордонних справ і Міністерства освіти з дорученням провести необхідні консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи.

Нагадаємо, Гриневич в жовтні зустрінеться з угорським міністром для обговорення закону про освіту.