ua en ru

Гриневич у жовтні зустрінеться з угорським міністром для обговорення закону про освіту

Гриневич у жовтні зустрінеться з угорським міністром для обговорення закону про освіту Фото: Лілія Гриневич (http://mon.gov.ua)

Гриневич не зможе зустрітися з Балогом сьогодні на Закарпатті

Зустріч міністра освіти та науки Лілії Гриневич та міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога відбудеться у жовтні. Про це повідомили у прес-службі Міносвіти, передає "Радіо Свобода".

При цьому Балог просив очільницю Міносвіти про зустріч 25 вересня, оскільки він мав брати участь у відкритті навчального року в угорськомовному Інституті імені Ференца Ракоці ІІ в місті Берегове на Закарпатті, куди у числі почесних гостей також запрошували Лілію Гриневич. У прес-службі наголосили, що фактично копію листа від угорського міністра міністерство отримало сьогодні, 25 вересня.

"Враховуючи, що міністр не планувала поїздку на Закарпаття і фізично перебуває сьогодні в Києві, на жаль, вона не зможе зустрітися з паном Золтаном Балогом", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, як повідомлялося, Балог звернувся з офіційним листом до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич і попросив про особисту зустріч через новий закон про освіту.

Відзначалося, що офіційний Будапешт наполягає на перегляді мовної статті закону про освіту в Україні, оскільки, на думку угорських властей, це порушує права 150-тисячної угорської меншини на Закарпатті.