ua en ru

Порошенко: перетин кордону України і Румунії буде спрощено

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з Президентом Румунії у Києві Клаусом Йоханнісом у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми домовилися про значний прогрес щодо малого прикордонного руху", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що між Україною та Румунією буде спрощено перетин кордону. Та попросив підтримати надання Україні безвізового режиму з ЄС на Ризькому саміті.

"Ми домовилися, що будуть дані доручення про створення спільних пунктів пропуску. У нас є дуже довга ділянка україно-румунського кордону, і якщо будуть функціонувати спільні пункти пропуску, по перше, це буде сприяти боротьбі з корупцією, по друге, це спростить перетин кордону, скоротить час, скоротить чергу. Це те, що ми чекаємо від "Кордону Дружби ", - додав Порошенко.

"Ми домовилися про те, що Румунія підтримає позицію щодо надання безвізового режиму під час Ризького саміту східного партнерства у травні... І я думаю, що те, чого очікують багато громадян України - це відновлення прямого авіаційного сполучення між Києвом і Бухарестом, також можна очікувати, що це питання може бути вирішене найближчим часом", - додав Порошенко.

Нагадаємо, Україна і Румунія відновлюють роботу спільної президентської комісії.