ua en ru

Порошенко: остаточне рішення про вступ до НАТО українці приймуть на референдумі

Порошенко: остаточне рішення про вступ до НАТО українці приймуть на референдумі Фото: Петро Порошенко

Президент відповів на електронну петицію щодо референдуму про вступ в НАТО

Президент України Петро Порошенко підтвердив, що остаточне рішення про вступ в НАТО громадяни України будуть приймати на референдумі. Про це йдеться у відповіді президента на електронну петицію №22/000052-еп "Референдум про вступ до НАТО".

"Після досягнення Україною всіх необхідних для вступу в Альянс критеріїв остаточне рішення щодо цього надзвичайно важливого питання буде приймати український народ на референдумі", - йдеться у відповіді Порошенко на петицію.

За словами президента, одним з головних пріоритетів зовнішньої політики України є поглиблення співробітництва з НАТО з метою досягнення критеріїв, необхідних для членства в цій організації.

Він зазначив, що на даний момент Україна здійснює реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО з метою посилення обороноздатності країни, що є необхідним для протидії російській агресії.

Нагадаємо, на початку листопада електронна петиція до президента України про проведення референдуму щодо вступу України в НАТО набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Відзначимо, президент України Петро Порошенко неодноразово підкреслював, що питання вступу України в НАТО буде вирішуватися на референдумі.