ua en ru

Порошенко схвалив розширення фінансових повноважень місцевих бюджетів

Порошенко схвалив розширення фінансових повноважень місцевих бюджетів Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 212-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" стосовно розширення фінансових повноважень місцевих бюджетів. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Закон вносить зміни до Бюджетного кодексу України і передбачає, що за рахунок видатків, які здійснюються з державного бюджету України, вирішено фінансувати загальноосвітні навчальні заклади державної форми власності за переліком, визначеним Кабінетом міністрів України.

Також надано право Кабміну здійснювати розподіл та перерозподіл загальних обсягів субвенцій, передбачених статтями 103-2-103-5 цього Кодексу, між місцевими бюджетами, що зумовлено "відсутністю механізму додаткового розподілу і перерозподілу такого субвенції".

Закон також уточнює положення щодо фінансування у 2015 р. нових державних органів, діяльність яких спрямовується і координується Кабміном, а також вносяться виправлення технічного характеру.

Нагадаємо, 2 березня 2015 р. Верховна Рада прийняла відповідний законопроект № 2209. За відповідне рішення проголосували 277 нардепів із 226 мінімально необхідних.