ua en ru

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про секретної інформації

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про секретної інформації Фото: Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про секретної інформації

Компетентними органами угоди були СБУ і ФСБ РФ

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 464-VIII "Про денонсацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про взаємну охорону секретної інформації". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Повернуто з підписом Президента (08.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон денонсує угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про взаємну охорону секретної інформації, підписаної 2 грудня 2000 р. в р. Москві, і ратифікованої Верховною Радою України 15 листопада 2001 р.

У пояснювальній записці зазначається, що збройна агресія і підривна діяльність Росії проти України здійснюється за найактивнішої участі її спеціальних служб, зокрема її Федеральної служби безпеки.

"В умовах ворожої діяльності спецслужб Росії проти України співпраця між спецслужбами наших держав стає неможливим, оскільки абсолютно не відповідає об'єктивним обставинам і є зрадою національних інтересів України", - йдеться в пояснювальній записці.

Враховуючи вищесказане, Радою був прийнятий закон про денонсацію цієї угоди про взаємну охорону секретної інформації, компетентними органами виконання якої є Служба безпеки України і Федеральна служба безпеки Російської Федерації.

Нагадаємо, 21 травня 2015 р. Верховна Рада денонсувала п'ять угод з РФ. Зокрема, за законопроект №0016 "Про денонсацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про взаємну охорону секретної інформації" проголосували 261 нардеп при 226 мінімально необхідних.