ua en ru

Порошенко наклав вето на закон про приватних детективів

Порошенко наклав вето на закон про приватних детективів Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент повернув депутатам на доопрацювання ухвалений раніше закон про приватних детективів

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон про приватних детективів, ухвалений Верховною Радою України 13 квітня 2017 року, і повернув його депутатам з власними пропозиціями. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Повідомляється, що президент повернув закон на доопрацювання з пропозиціями привести деякі його норми у відповідність з чинним законодавством. Зокрема, норми нового закону, що дозволяють приватним детективам вести спостереження і збирати інформацію, яка може бути використана в якості доказів у кримінальному провадженні, суперечать нормам Кримінально-процесуального кодексу України.

Серед іншого, закон про приватних детективів передбачає видачу детективам свідоцтв на заняття приватною детективною діяльністю на платній основі, проте розмір плати за видачу такого свідоцтва не вказано, що порушує закон "Про адміністративні послуги".

"Повертаю цей Закон для повторного розгляду і пропоную узгодити його положення з нормами законодавчих актів, які є базовими у відповідних сферах правового регулювання", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №3726 "Про приватної детективної (розшукової) діяльності". За документ проголосував 261 депутат.