ua en ru

Порошенко: це перший тиждень, коли мінські домовленості працюють

Порошенко: це перший тиждень, коли мінські домовленості працюють Фото: Петро Порошенко

Президент заявив, що вже тиждень бійці не гинуть від обстрілу

Президент України Петро Порошенко заявив, що йде перший тиждень, коли мінські домовленості, нарешті, починають працювати. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відвідування Київського центру тестування кандидатів на посади прокурорів, керівників, перших заступників і заступників керівників місцевих прокуратур, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні перший тиждень, коли на фронті не стріляють. Перший тиждень, коли, нарешті, починають працювати Мінські домовленості. Так, ще є поранені хлопці на розтяжках, в тому числі і на наших. Ще гинуть в дорожньо-транспортних пригодах. Але в бойових зіткненнях, від обстрілів сьогодні не гинуть цей тиждень - це тверда надія на те, що зусилля України, зусилля моєї команди, мої зусилля забезпечити мир дадуть нам можливість побудувати нове ефективна держава", - повідомив він.

Порошенко заявив, що мінські домовленості, які були підписані рівно рік тому, були нівельовані незаконними виборами в самопроголошених республіках ДНР і ЛНР.

"Що зруйнувало мінські домовленості (2014-го р., - ред.)? Незаконні вибори, які були ніким у світі не визнані, з грубим порушенням всіх норм ОБСЄ, які були проведені 2 листопада 2104 р. І дуже сподіваюся, що зараз реалізація цих... дає тендітну надію, яка тільки що виникла, яка пов'язана з тим, що Україна успішно імплементує всі мінські домовленості, мирний план, який вигідний Україні", - повідомив Президент.

Також він прокоментував переговори в "нормандському форматі".

"Нормандський формат - це не тільки керівництво країн Німеччини і Франції, які забезпечують підтримку позиції України. Нормандський формат - це потужна світова проукраїнська коаліція", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про припинення вогню з 1 вересня. Вчора контактна група констатувала дотримання перемир'я обома сторонами конфлікту на Донбасі.

Разом з тим, згідно з інформацією спікера АПУ з питань АТО, за минулу добу, 3 вересня, в зоні проведення АТО на Донбасі загинув один український військовий.