ua en ru

У Японії вперше після аварії на "Фукусімі" поновиться робота АЕС

У Японії вперше після аварії на "Фукусімі" поновиться робота АЕС Фото: Associated Press

АЕС "Сендай" на острові Кюсю стане першою у Японії атомною електростанцією, яка відновить роботу після аварії на АЕС "Фукусіма-1" в березні 2011 року

У Японії розпочалися роботи з перезапуску першого після аварії на АЕС "Фукусіма-1" атомного реактора - АЕС "Сендай" на півдні країни. Про це повідомили у прес-службі компанії-оператора станції Kyushu Electric Power Co.

Оператор вже почав перевірку аварійних регулюючих касет, що мають контролювати інтенсивність ядерної реакції, на першому енергоблоці станції "Сендай". Якщо під час перевірки не буде виявлено збоїв, то реактор буде запущений у вівторок. Очікується, що виробництво електроенергії розпочнеться 14 серпня.

АЕС "Сендай" на острові Кюсю стане першою у Японії атомною електростанцією, яка відновить роботу після аварії на АЕС "Фукусіма-1" в березні 2011 року.

Нагадаємо, зараз зупинено всі 48 атомних реакторів на території Країни висхідного сонця. В даний час 20 реакторів 13 атомних електростанцій Японії проходять перевірку, яка має визначити їхню відповідність новим стандартам безпеки. До аварії на "Фукусімі" атомна енергетика забезпечувала до 30% потреб Японії в електроенергії.

Безпека першого реактора АЕС "Сендай", відповідно до нових норм, була підтверджена атомним регулятором країни в минулому році. За планами, реактор мав бути перезапущений вже на початку поточного року, проте через виявлені недоліки у документах перезапуск було відкладено.

Нагадаємо, у квітні японський суд заборонив відновлювати роботу двох атомних реакторів на АЕС "Такахама".