ua en ru

За кордоном за запитом ГПУ арештовано рахунки братів Клюєвих, Арбузова, Іванющенка і сина Азарова, - Ярема

За кордоном за запитом Генеральної прокуратури України арештовано рахунки братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-глави НБУ Сергія Арбузова, нардепа Юрія Іванющенка, а також сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія. Про це на брифінгу в Києві заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

"З метою повернення вкрадених Януковичем і його оточенням державних коштів та інших активів Генеральною прокуратурою протягом останнього часу спрямовано близько 20 запитів у кримінальних провадженнях до компетентних органів у республіці Австрії, Швейцарській конфедерації, Сполученого Королівства Великої Британії, Північної Ірландії, Республіки Кіпр, Латвійської Республіки, Князівства Ліхтенштейн, Королівства Іспанії, надані листи всім країнам-членам Європейського союзу", - заявив Ярема.

За його словами, на даний момент вже арештовані рахунки та майно екс-глави АПУ Андрія Клюєва, а саме: в банках Швейцарії 13 млн швейцарських франків, будинок в Австрії площею 558 кв м. У його брата, нардепа Сергія Клюєва арештовані 13 млн швейцарських франків. У Олексія Азарова арештовані в Австрії 6,7 млн ​​євро і майно на 5 млн євро. У Сергія Арбузова арештовані в латвійських банках 49 млн доларів США. У Юрія Іванющенка заарештовано 72 млн швейцарських франків.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віталій Ярема направив двох своїх заступників в офіс Інтерполу до Франції для з'ясування обставин, чому колишнє керівництво України досі не оголошено в міжнародний розшук.