ua en ru

Юлія Тимошенко: В країні, яка прагне асоціації з ЄС, не повинно бути політичних в'язнів

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, в країні, яка прагне асоціації з ЄС, не повинно бути політичних в'язнів. Про це заявила донька Юлії Тимошенко Євгенія в Харкові.

Юлія Тимошенко також висловила сподівання, що угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписано у листопаді 2013 р.

"Я маю велику надію, що всі критерії, визначені Радою ЄС як необхідні для підписання Угоди, будуть виконані урядом Януковича, що дозволить підписати її у листопаді під час саміту Східного партнерства", - підкреслила лідер "Батьківщини".

Вона додала, що "персональна відповідальність за це та за долю України на її шляху до ЄС лежить саме на Януковичі".

Крім того, Юлія Тимошенко наголосила, що "в країні, яка прагне асоціації з Європейським Союзом, не повинно бути політичних в'язнів".

Зазначимо, адвокат Тимошенко Сергій Власенко зазначив, що вчора в лікарні "Укрзалізниці", де перебуває Юлія Тимошенко, щодо неї була влаштована провокація. Зокрема до Тимошенко прийшли два діючі і одна колишня депутат Європарламенту, які згодом повідомили, що Тимошенко "нібито підтвердила, що від її долі не повинна залежати доля асоціацію з ЄС".

"Це не правда, це не відповідає дійсності. Позиція Юлії Тимошенко в цьому чітка і зрозуміла: насправді Європейський союз висунув ряд критеріїв ... які базуються на тих принципах, навколо яких об'єднався Європейський Союз і звичайно Юлія Володимирівна підтримує вектор європейської інтеграції України . Вона ... також розуміє, що без виконання критеріїв, які базуються на принципах Європейського союзу, європейська інтеграція України не можлива. Саме такою є її позиція". - Заявив Власенко.