ua en ru

Юлія Тимошенко: Два роки в ув'язненні

Сьогодні виконується два роки з дня арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко під час розгляду в Печерському суді м. Києва "газової справи" проти неї. З цієї нагоди в Києві і Харкові пройдуть акції на підтримку екс-прем'єра.

Сьогодні виконується два роки з дня арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко (на фото) під час розгляду в Печерському суді м. Києва "газової справи" проти неї. З цієї нагоди в Києві і Харкові пройдуть акції на підтримку екс-прем'єра.

Вчора дочка екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенія заявила про свої очікування відносного того, що її матір скоро відпустять на лікування за кордон.

Фотогалерею дивіться тут

"Я вірю, що рішення, яке має бути набагато раніше, має бути схвалене спокійно і легко. Так само, як влада використовувала закон проти мами, щоб її засудити... Так само, я думаю, вони зможуть знайти законний вихід з цієї ситуації. Тим паче, що Європейський суд (з прав людини), який є вищою судовою інстанцією для України як члена Ради Європи, прямо заявляє, що її арешт був незаконним. Тому ми, звичайно ж, чекаємо найближчим часом рішення цього питання. І я думаю, що і гуманітарна місія, яку ведуть президенти Кокс і Квасьнєвський... ми сподіваємося на це рішення і на те, що моя мама зможе відновити хоч би своє здоров'я. Не говорячи вже про повну політичну реабілітацію, яку вона повинна отримати найближчим часом ", - відзначила Євгенія Тимошенко.

Дочка екс-прем'єра також передала слова Юлії Тимошенко про те, що в країні, яка прагне асоціації з ЄС, не повинно бути політичних в'язнів. Крім того, Юлія Тимошенко висловила надію, що угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде підписана в листопаді 2013 р.

Читайте також: У країні, яка прагне асоціації з ЄС, не повинно бути політичних в'язнів, - Тимошенко

Згідно з вироком Печерського суду Києва від 11 жовтня 2011 р., Тимошенко відбуває семирічне ув'язнення в Качанівській жіночій виправній колонії в Харківській області у справі про газові контракти. Зараз Тимошенко знаходиться в лікарні "Укрзалізниці", де проходить лікування. Проти неї ведеться нова судова справа відносно боргів ЄЕСУ. У ще одній кримінальній справі Тимошенко розглядається як замовник вбивства нардепа Євгена Щербаня в 1996 р.

Слід додати, що в листопаді 2013 р. Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС. Для того, щоб Євросоюз пішов на підписання угоди, в Україні не повинно бути політичних в'язнів. Про це Януковичу неодноразово нагадували в Брюсселі.