ua en ru

Яценюк анонсував початок міністрів поїздок по регіонах з питання децентралізації

Прем'єр Арсеній Яценюк анонсував початок поїздок членів Кабміну за регіонами для роз'яснення питань щодо адміністративно-територіальної реформи. Про це Яценюк заявив на засіданні уряду в п'ятницю, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хотів би попросити членів Кабінету міністрів на майбутнє - необхідно здійснити серію регіональних поїздок. Потрібно поїхати в регіони, області. Ми провели бюджетну децентралізацію, люди отримали додаткові повноваження, люди отримали на місцях додаткові права, і потрібно, щоб гасла децентралізації перейшли від гасел до конкретної реалізації... Просили додаткових повноважень - уряд віддав частину повноважень на місця, тепер цими повноваженнями місцеві органи влади повинні скористатися на благо громадян кожної відповідної території", - заявив Яценюк.

"Ми починаємо в цьому році також серію регіональних поїздок по всіх регіонах країни для того, щоб мати відкритий діалог, пояснювати людям нашу політику, пояснювати людям цілі, які ми сповідуємо і як ми будемо добиватися результату", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко прогнозує внесення змін до Конституції щодо децентралізації в 2015 році.

В кінці грудня 2014 р. Верховна Рада прийняла реформу міжбюджетних відносин, що передбачає більшу незалежність місцевих бюджетів.