ua en ru

Яценюк попросить НАТО надати матеріально-технічну допомогу Військовому інституту

Яценюк попросить НАТО надати матеріально-технічну допомогу Військовому інституту

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросить НАТО надати матеріально-технічну допомогу Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації. Про це він заявив під час відвідин закладу, передає кореспондент РБК-Україна.

"НАТО на своєму саміті прийняло рішення відкрити для України 5 трастових фондів. Два фонди стосуються безпосередньо вас. Ключовий трастовий фонд - це забезпечення кібербезпеки і логістика в Збройних силах. Вчора відкрили контакт-центр НАТО, з міністром закордонних справ зустрічався, і буду просити наших західних партнерів і країни-члени НАТО особливу увагу звернути на ваш навчальний заклад, у тому числі і в питаннях технічної та матеріально-технічної допомоги", - сказав Яценюк.

Він також додав, що ситуація з забезпеченням української армії в цілому істотно покращилася за останній рік.

"Можу констатувати, що ситуація щодо забезпечення як амуніцією, так і озброєнням суттєво змінилася на краще. Вона далека від перфектної, дуже далека. Як і всі зараз", - заявив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підпорядкує Міністерству оборони України Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації.