ua en ru

Яценюк оголосив про створення Народної ради та вибори в Києві

Арсеній Яценюк на Народному віче на Майдані в неділю, 19 січня 2014 р., оголосив про створення Народної ради та вибори в Києві.

Голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на Народному віче на Майдані в неділю, 19 січня 2014 р., оголосив про створення Народної ради та вибори в Києві. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Він підкреслив, що Верховна Рада втратила легітимність після "ганебного голосування, яке відбулось декілька днів тому".
"Тому ми повинні створити Народну раду з числа опозиційних депутатів Верховної Ради та місцевих рад. Народна рада повинна представляти інтереси українського народу", - сказав він.

Яценюк повідомив про початок народного голосування щодо недовіри і відставки Президента України Віктора Януковича, підтримки і підтвердження повноважень Народної ради України, а також формування нової Конституції України.

Він нагадав, що жодного разу в українській сучасній історії "народ України не писав Конституцію.

"Ми - творці нашої держави. Ми оголошуємо про створення конституційних зборів. Український народ починає писати свою українську Конституцію...Наше завдання - повернення до Конституції 2004 року ", - заявив він.

Він також підкреслив,що влада не дає можливості провести вибори в Києві.

У Києві немає мера, немає депутатів місцевих рад. Ми починаємо народне голосування з обрання Київської міської ради і мера Києва", - зазначив Яценюк.