ua en ru

Яценюк обговорить з Байденом і Меркель угоду по газу та питання фіндопомоги Україні

Яценюк обговорить з Байденом і Меркель угоду по газу та питання фіндопомоги Україні
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні в телефонному режимі обговорить з віце-президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель газову угоду та питання фінансової допомоги.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні в телефонному режимі обговорить з віце-президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель газову угоду та питання фінансової допомоги. Про це Яценюк заявив на засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене сьогодні буде ряд телефонних розмов з віце-президентом США Байденом, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і об'єктивно, що під час наших розмов, одне з основних питань, яке обговорюватиметься, це газову угоду і додаткові фінансові інструменти для України, які дозволять нам стабілізувати бюджетну ситуацію і оплачувати наші енергетичні рахунки", - сказав Яценюк.

Він також додав, що у нього є спільна позиція з Президентом України Петром Порошенком про підписання тристороннього протоколу щодо газових поставок з РФ.

"У нас з президентом є і повинна бути спільна позиція. З усіх можливих варіантів на цьому варіанті ми можемо сконцентруватися, так як це є спільної позиції України і ЄС. Ми повинні виступати тут єдиним фронтом, як і ми зараз виступаємо", - додав прем'єр.

Нагадаємо, Європейський союз буде виступати гарантом ціни на російський газ для України, у тому числі через механізм компенсації.