ua en ru

Яценюк звернувся до Януковича з проханням посприяти призначенню виборів на 27 жовтня 2013 р

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням посприяти призначенню виборів на 27 жовтня 2013 р. Про це він заявив під час зустрічі лідерів фракцій з Януковичем, передає прес-служба Президента.

"Завтра стоїть у порядку денному питання про призначення виборів на п'яти округах. Якщо це питання буде стояти таким чином, це означає, що вибори будуть 25 серпня, а 25 серпня ми навіть не встигнемо запросити іноземних спостерігачів. Ми як опозиція звертаємося, щоб вибори були 27 жовтня", - зазначив Яценюк.

Він також звернувся до Президента з проханням дати доручення парламентській більшості щодо створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради з реформування виборчого законодавства та діяльності і порядку утворення Центральної виборчої комісії.

"Цей підхід буде сприйнятий нашими європейськими партнерами і він буде сприйнятий в Україні, що влада і опозиція єдині в тому, що вибори треба проводити чесно і прозоро", - сказав Яценюк.

За його словами, до предмету відання цієї комісії має увійти питання виборів у місті Києві.
Яценюк передав Януковичу листа за підписом трьох керівників опозиційних фракцій та аналітичні документи, підготовлені фахівцями опозиційних політичних сил.

При цьому Єфремов висловив занепокоєння неефективною роботою Верховної Ради. Він підкреслив, що керівники опозиційних фракцій не бажають призначати повторні вибори у п'яти округах.

Читайте також: Яценюк звернувся до Януковича з питанням щодо звільнення Тимошенко та відправки її на лікування за кордон