ua en ru

Яценюк сподівається на реакцію країн ЄС на теракт в Маріуполі

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається на жорстку і швидку реакцію країн Європейського союзу на сьогоднішній теракт у Маріуполі. Про це він повідомив на засіданні оперативного штабу в Міноборони.

"Ми сподіваємося на швидку та жорстку реакцію країни ЄС", - сказав він.

Він також додав, що проінформує про дії російських терористів послів країн "великої сімки" і ЄС.

"Сьогодні Президент (України Петро Порошенко - ред.) буде мати змогу зустрітися зі світовими лідерами, в тому числі з віце-президентом США Джо Байденом. Я думаю, що він зробить все, щоб відбулося засідання Ради безпеки ООН. Світ повинен зробити все, щоб зупинити агресора, який загрожує, Україні, Європі і світової безпеки", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, близько 9:00 бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. За даними міської, в результаті обстрілу загинуло 16 мирних жителів. При цьому в МВС повідомили про 20 трупах, доставлених в морги Маріуполя.

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 24 січня, відбув в Саудівську Аравію для участі в церемонії прощання з покійним королем Абдаллою бен Абдель Азіз Аль Сауд, де будуть присутні світові політики.