ua en ru

Ярема призначив Горбатюка головою управління ГПУ з розслідування злочинів на Євромайдані

Ярема призначив Горбатюка головою управління ГПУ з розслідування злочинів на Євромайдані Джерело фото:ukr-online.com
Генеральний прокурор України Віталій Ярема своїм наказом призначив Сергія Горбатюка заступник начальника головного слідчого управління - начальником управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема своїм наказом призначив Сергія Горбатюка заступник начальника головного слідчого управління - начальником управління спеціальних розслідувань ГПУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Керівник управління Сергій Горбатюк 20 років працює в органах прокуратури, практично вся його робота пов'язана зі слідчою діяльністю. З 2004 по 2014 рік він займає посади слідчого та старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, Горбатюк розслідував велику кількість актуальних резонансних кримінальних проваджень, у тому числі справу стосовно Павла Лазаренка та інших осіб.

"У квітні 2014 року призначений на посаду начальника другого слідчого відділу. Слідчими очолюваного ним відділу закінчено розслідування чотирьох кримінальних проваджень стосовно працівників правоохоронних органів, які здійснювали протиправні дії відносно Михайла Гаврилюка, стосовно правоохоронців одеської міліції, які не забезпечили в травні 2014 року охорону приміщення міськвідділу внутрішніх справ і незаконно звільнили 63 особи, затримані за участь в масових заворушеннях 2 травня 2014 року", - повідомили в ГПУ.

За словами генпрокурора Віталія Яреми, зазначене управління буде складатися з кращих працівників прокуратури, які мають досвід у розслідуванні багатоепізодних і складних виробництв.

Нагадаємо, напередодні ГПУ створила управління для розслідувань злочинів, скоєних під час Євромайдану. Першочергове завдання діяльності управління - розслідування масових вбивств учасників мирних акцій протесту 18-20 лютого 2014 р.