ua en ru

До нового року Україна підпише з Росією ще низку документів, - Янукович

Президент України Віктор Янукович заявив, що до нового року Україна і Росія підпишуть ще ряд двосторонніх документів. Про це Янукович заявив, відкриваючи зустріч з Президентом Росії Володимиром Путіним.

Президент України Віктор Янукович заявив, що до нового року Україна і Росія підпишуть ще ряд двосторонніх документів. Про це Янукович заявив, відкриваючи зустріч з Президентом Росії Володимиром Путіним.

"Я хотів би торкнутися, звичайно, таких дуже чутливих питань, як енергетичне машинобудування, транспортне машинобудування, суднобудування, авіабудування і космос. Всі ці програми або доопрацьовані, або залишилося зовсім небагато часу, щоб закінчити, я думаю, в цьому році. Якщо ми не підпишемо з Вами сьогодні, то найближчим часом ми повинні підписати і працювати далі. Тобто наша сьогоднішня зустріч, звичайно, певною мірою, враховуючи обсяг тих рішень, які підготовлені, особливо в питаннях двосторонньої торгівлі, є певною мірою стратегічною", - заявив Янукович,звертаючись до Путіна.

Президент України зазначив, що сторони не повинні зупинятися і повинні продовжувати розвивати стратегічне партнерство. "Звичайно, тут мова йде і про прикордонну торгівлю, мова йде і про міжрегіональну співпрацю. Нам в обов'язковому порядку потрібно розвивати ці напрями, які створюють для людей зручності і при перетині меж, і при перетині товарів. Це ті питання, яким, я думаю, нам потрібно приділити достатньо уваги, і проводячи спільні бізнес-форуми", - відзначив Янукович.

Як зазначив раніше глава АП Сергій Льовочкін, в ході засідання планується обговорити широке коло питань практичної реалізації двосторонньої взаємодії, насамперед у торговельно-економічній, енергетичній, авіаційній, космічній сферах, атомній енергетиці, транспорті, а також на гуманітарному напрямку. Окрему увагу буде приділено подальшому розвитку прикордонного співробітництва між Україною і РФ.

Глава Адміністрації Президента підкреслив, що за результатами засідання планується підписати вагомий пакет двосторонніх документів, зокрема у сферах економіки, промислової кооперації, прикордонного співробітництва та культурно-гуманітарної взаємодії.

Зазначимо, помічник Президента Росії Андрій Бєлоусов допускає, що Росія надасть Україні кредит на утримання економіки країни.