ua en ru

Янукович розпорядився до 20 грудня погасити заборгованість з зарплатні

Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову та головам облдержадміністрацій до 20 грудня 2013 р. погасити заборгованість з заробітної платні та виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням. Про це йдеться в дорученні Президента України за результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації професійних спілок України.

"Азарову, Могильову (голові Ради міністрів Криму Анатолію Могильову) ,головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій ужити в установленому порядку заходів щодо погашення заборгованості з виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, недопущення в подальшому утворення такої заборгованості. Термін - 20 грудня 2013 р.", - йдеться у документі.

Крім того, Янукович доручив забезпечити вжиття за участю Генеральної прокуратури України невідкладних заходів щодо своєчасної оплати праці працівників і погашення заборгованості з виплати заробітної плати, взяти під особистий контроль здійснення цих заходів.

Також Президент розпорядився активізувати роботу зі створення нових робочих місць, зокрема, шляхом реалізації у повному обсязі положень закону України "Про зайнятість населення".