ua en ru

Янукович просить парламент розширити повноваження Рахункової палати, - Мірошниченко

Президент України Віктор Янукович просить парламент розглянути законопроекти про розширення повноважень Рахункової палати. Про це на сьогоднішньому засіданні погоджувальної ради заявив представник Президента в парламенті, народний депутат України з фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цілий ряд актуальних законів, внесених Президентом, Кабміном і народними депутатами очікують свого розгляду... Серед таких законів... спрямованих на підписання договору про асоціацію і зони вільної торгівлі з Євросоюзом... у нас є закон, внесений Президентом №2049 про внесення змін до статті 98 Конституції України щодо повноважень Рахункової палати. Ним посилюється значно роль цього органу. Він визначений Президентом як невідкладний", - сказав Мірошниченко.

Крім того, Президент і уряд просять Верховну Раду розглянути законопроект №0870 "Про внесення змін до закону України про Кабмін і центральні органи виконавчої влади" та № 1117 "Про внесення змін до деяких законів України про індексацію пенсій". За словами Мірошниченка, останній законопроект не розглядався профільним комітетом протягом 30 днів і це дає право парламенту розглядати його без розгляду комітетом.

Також, як зазначив представник Президента в парламенті, необхідно розглянути законопроект №1208 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощеної процедури відведення земельних ділянок", законопроект, внесений урядом №2029 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо реєстрації осіб як платників податків", проект закону №2037 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності акціонерних товариств", №2130 "Про вдосконалення процедури відведення земельних ділянок" та законопроект №2540 "Про внесення змін до ст. 18 закону України про допомогу сім'ям з дітьми".

Читайте також: Депутати планують розглянути зміни до Конституції щодо недоторканності нардепів і Президента з 19 по 22 березня