ua en ru

Янукович не задоволений сферою ЖКГ, медреформой і рівнем дозвільних процедур

Президент України Віктор Янукович вважає недостатніми ті перетворення, які відбулися в Україні за три роки його президентства. Про це він заявив в ході сьогоднішнього розширеного засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам не вдалося досягти всього, що планувалося. Я відчув це під час спілкування з громадянами в ході "Діалогу з країною"... Десятки тисяч телефонних дзвінків підтвердили, що людей хвилюють не загальні слова, а вирішення конкретних проблем", - зазначив Президент.

За його словами, в ході цього спілкування з'ясувалося, що люди не задоволені високими житлово-комунальними тарифами, недостатністю проведення медичної реформи і т.д.

"Багато скарг на бездіяльність і зневага з боку чиновників усіх рівнів", - зазначив Янукович.

Крім того, Президент висловив незадоволення тим, що, незважаючи на прийняті закони, на практиці залишається складною система дозвільних процедур, ігнорується закон, а в сфері медичної реформи базові закони реалізується зі значними труднощами. Також ускладнює її втілення в життя той факт, що "регіони не отримують з центру необхідної допомоги".

"Ми недооцінили масштаб опору бюрократизму", - підкреслив Янукович і додав, що в своїй роботі "уряд повинен це врахувати".

Читайте також: Янукович пригрозив чиновникам звільненнями за неефективну боротьбу з корупцією