ua en ru

Всі нинішні співробітники ДАІ будуть звільнені або переатестовані, - Згуладзе

Всі нинішні співробітники ДАІ будуть звільнені або переатестовані, - Згуладзе Джерело фото:twitter.com/Новости Украины

В результаті реформи Державтоінспекції всі нинішні співробітники ДАІ будуть звільнені або переатестовані. Про це заявила перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Ека Згуладзе сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буде повністю реорганізована ДАІ, і на її базі буде створена патрульна служба з більш широкими повноваженнями", - заявила Згуладзе.

За її словами, буде оголошено відкритий конкурс, в якому зможуть взяти участь всі бажаючі.

"Як я сказала, це відкритий конкурс. Подавати на конкурс зможу все, включаючи співробітників міністерства або структур міністерства. Їм теж доведеться пройти конкурс, який буде нелегким", - зазначила Згуладзе.

На питання журналіста про те, що звільнять їх, вона відповіла: "Той, хто не пройде конкурс, не зможе працювати в новій службі патрульної поліції".

Заявки на участь у конкурсі будуть прийматися до 6 лютого, навчання розпочнеться в перший тиждень березня, час навчання складе приблизно 3 місяці. Для учнів також передбачена стипендія в середньому 2 тис. грн.

"Вони будуть вчитися приблизно 3 місяці, але вони будуть вчитися більше, ніж 400 годин. Навчання буде проходити з 9:00 до 17:00. Багато хто не зможуть закінчити тренінг-центр. В патрульній службі Києва будуть працювати близько 2 тис. співробітників. Всі, хто буде вчитися, будуть отримувати стипендії. У середньому стипендія - 2 тис. грн", - заявила Згуладзе.

Нагадаємо, реформування МВС розпочнеться з об'єднання ДАІ і ППС.