ua en ru

ВР збільшила видатки на Верховний суд України на 10 млн грн

Верховна Рада України збільшила видатки на здійснення правосуддя Верховним судом України на 10 млн грн.

Верховна Рада України збільшила видатки на здійснення правосуддя Верховним судом України на 10 млн грн. Це випливає з висновку комітету ВР з питань бюджету щодо законопроекту № 3000 "Про державний бюджет України на 2014 р.", текст якого є в розпорядженні РБК-Україна.

"Збільшити видатки за здійснення правосуддя Верховним судом України на 10 млн грн", - йдеться у висновку комітету.

У тому числі депутати збільшили видатки споживання Верховного суду на 3,3 млн грн (з них оплата праці - на 1 млн 592,6 тис. грн, комунальні послуги та енергоносії - на 1 млн 222,7 тис. грн) та видатки розвитку - на 6 млн 700 тис. грн.

Також депутати збільшити видатки на забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на 3 млн грн, та видатки на здійснення правосуддя місцевими адміністративними судами на 1,5 млн грн (з них оплата праці - на 1 млн грн).

Нагадаємо, народні депутати України сьогодні схвалили без обговорення законопроект № З000 "Про державний бюджет України на 2014 р.". За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів.

Голова комітету з питань бюджету Євгеній Гєллєр запропонував врахувати кілька додаткових пропозицій до законопроекту, зокрема зміни редакцій низки статей і зазначив, що для врахування цих пропозицій необхідно уточнити відповідні показники доходів і видатків за загальним і спеціальним фондами, збалансувавши показники загального фонду за рахунок збільшення зовнішніх запозичень з відповідним корегуванням показників дефіциту і державного боргу.