ua en ru

ВР прийняла за основу порядок денний другої сесії Ради VII скликання, опозиція заявляє про нелегітимність голосування

Верховна Рада України (ВР) прийняла за основу проект постанови № 2175 "Про порядок денний другої сесії Верховної Ради VII скликання". "За" проект постанови проголосували 227 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Опозиція не голосувала за проект постанови, оскільки, вимагала включити до порядку денного всі зареєстровані на сьогоднішній день законопроекти.

Як заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, опозиція не підтримуватиме порядок денний, якщо не будуть включені всі законопроекти.

Згідно з регламентом ВР, проект порядку денного приймається у двох читаннях. За основу приймається затверджений погоджувальною радою проект постанови, а після розшифровки додатків і додатково внесених законопроектів, депутати повинні проголосувати постанову у другому читанні в цілому.

Відзначимо, з першого разу парламентаріям не вдалося затвердити порядок денний. "За" проголосував 221 народний депутат. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов попросив спікера ВР Володимира Рибака поставити питання на повторне голосування.

Потім Рибак поставив на голосування пропозицію опозиції проголосувати за включення до порядку денного всіх зареєстрованих законопроектів. "За" проголосував лише 151 нардеп.

І тільки з третього разу Рада прийняла порядок денний в першому читанні.

За підсумками голосування, опозиція вказала на нелегітимність голосування, оскільки проголосували картки відсутніх депутатів, у тому числі міністра оборони Лебедєва.