ua en ru

Повернення до Конституції 2004 р. в парламенті неможливе, - Єфремов

Повернення до Конституції 2004 р. у Верховній Раді України зараз неможливе, тому що у опозиція не вистачає голосів для ухвалення відповідного закону.

Повернення до Конституції 2004 р. у Верховній Раді України зараз неможливе, тому що у опозиція не вистачає голосів для ухвалення відповідного закону. Про це завив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"По інформації, яка в нас є, вони збирають списки, і останній, хто поставив підпис, був 191-й, тому про які 226 голосів йде мова, я не знаю", - завив Єфремов.

Крім того , він зазначив, що у випадку повернення до Конституції 2004 р. через рішення Конституційного суду, КС мав би визнати, що у 2010 р. його рішення було прийняте під політичним тиском, "а зараз він повернув Конституцію 2004 р", що неможливо.

Тому Партія регіонів пропонує винести питання Конституції на Всеукраїнський референдум: "Давайте це питання винесемо на референдум, отримаємо відповіді людей... Нехай народ скаже по основним позиціям в Конституції, і ми напишемо цей документ, який не можна буде змінити тому, бо це точка зору народу".

Крім того, за словами Єфремова, безглуздим також є скасування ухваленого на позачерговій сесії парламенту закону про амністію учасників масових акцій протесту.

Він підкреслив, що закон про амністію "був прийнятий з урахуванням міжнародної практики".

Однак Єфремов підкреслив, що питання про скасування чинного закону і ухвалення нового закону про амністію буде обговорюватися фракцією ПР, після чого буде прийнято спільне рішення.