ua en ru

Позачергова сесія Ради відбудеться 28 січня

Позачергова сесія Верховної Ради України сьомого скликання відбудеться у вівторок, 28 січня 2014 р., о 10:00.

Позачергова сесія Верховної Ради України сьомого скликання відбудеться у вівторок, 28 січня 2014 р., о 10:00. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

"Відповідно до частини другої статті 11 регламенту Верховної Ради України у ВР зареєстрована ініціатива народних депутатів України, яка співвідноситься з вимогами частини другої статті 83 Конституції України, щодо скликання позачергової сесії Верховної Ради України. У зв'язку із цим голова ВР повідомляє, що позачергова сесія Верховної Ради сьомого скликання відбудеться у вівторок 28 січня 2014 року о 10:00", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні Президент України Віктор Янукович заявив, що ситуацію, яка склалася у країні, необхідно розглянути на позачерговій сесії Ради.

У відповідь спікер парламенту Володимир Рибак пообіцяв, що сьогодні ж підпише відповідне розпорядження.

Додамо, про проведення позачергової сесії парламенту заявляв лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у середу на переговорах опозиції і глави держави в АП.

Очікується, що на позачерговій сесії Рада може скасувати низку "ручних" законів від 16 січня, які обмежують права громадян.

На даний час в АП має розпочатися зустріч Президента з лідерами опозиції з урегулювання політичної ситуації у країні. Ближче до 18:00 лідери опозиції вирушили на Банкову на переговори з Януковичем.