ua en ru

Влада Сирії вважають, що військове втручання США приведе до різкого погіршення ситуації на Близькому Сході

Будь-яка військова дія США проти Сирії приведе до різкого погіршення ситуації на Близькому Сході. Таку заяву зробив міністр інформації Сирії Омран Зоабі, передає Reuters.

"Військове втручання з боку США призведе до пожежі, який охопить весь Близький Схід", - заявив сирійський міністр.

Також він зазначив, що місце недавньої атаки із застосуванням хімічної зброї не входить в список територій, відвідування яких представниками Організації Об'єднаних націй (ООН) було погоджено з урядом Сирії, і це, швидше за все, означає, що туди експерти ООН допущені не будуть: "Ми готові на прозорість та співробітництво у відносинах з ООН, але не допустимо будь-якого розслідування, яке поставить суверенітет Сирії під загрозу".

Раніше влада Ірану застерегла США проти військових дій відносно Сирії.

Зазначимо, що глава Пентагону Чак Хейгел заявив, що американська армія готова до виконання різних варіантів застосування військової сили в тому випадку, якщо рішення про її застосування буде зроблено Президентом країни Бараком Обамою, який розглядає в даний момент різні варіанти дозволу сирійської проблеми.

21 серпня 2013 р. ЗМІ повідомили про застосування нервово-паралітичного газу під час бомбардування приміських районів Дамаска, що знаходяться під контролем бунтівників. Обставини застосування хімічної зброї невідомі досі. Загинули кілька сотень людей.