ua en ru

Віце-президент Єгипту ель-Барадеї подав у відставку

Тимчасовий віце-президент Єгипту Мухаммед ель-Барадеї подав у відставку.

Тимчасовий віце-президент Єгипту Мухаммед ель-Барадеї (на фото) подав у відставку. Про це повідомляє Al Arabiyа.

Причиною рішення ель-Барадеї стала хвиля насильства в країні, наголошується в повідомленні.

"Я подав у відставку, тому що не можу взяти на себе відповідальність за рішення (тимчасового керівництва країни). Я не згоден з ними", - заявив політик.

При цьому він зазначив, що у влади були "мирні альтернативи для досягнення консенсусу".

Тимчасовий Президент Єгипту Адлі Мансур призначив ель-Барадеї на посаду віце-президента на початку липня.

Поліція провела арешти керівників руху "Брати-мусульмани", в числі яких Мохаммед ель-Белтагі та Ессам ель-Еріан. Затримання були проведені після того, як поліцейські розігнали силою табори "Братів-мусульман" в Каїрі.

Як повідомлялося, ситуація в Єгипті загострилася сьогодні після того, як співробітники єгипетської поліції приступили в Каїрі до розгону демонстрантів що підтримують усуненого від влади Президента Мухаммеда Мурсі, і ліквідації їхніх таборів.

За останніми даними Міністерства охорони здоров'я Єгипту, в результаті зіткнень загинули 149 осіб, більше 1,4 тис. отримали поранення.

Тим часом, за даними єгипетської газети "Аль-Ахрам", представники руху "Брати-мусульмани" заявляють, що тільки на каїрській площі Рабіа аль-Адавія загинули 2,2 тис. демонстрантів, ще 10 тис. людей отримали травми і поранення.

Адміністрація тимчасового Президента Єгипту оголосила про введення надзвичайного положення на всій території країни. Режим НП діятиме протягом одного місяця.

Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам України в Єгипті не покидати територію готельних комплексів і не здійснювати поїздки за їхні межі.

Нагадаємо, що на початку липня в результаті військового перевороту був арештований Мурсі, що представляв інтереси радикальних ісламістів. З тих пір прихильники "Братів-мусульман" без втоми вимагають повернути Президента назад.