ua en ru

ВГТРК підтвердила смерть свого журналіста в Україні

Журналіст ВГТРК Ігор Корнелюк помер у реанімації. Про це йдеться в повідомленні ВГТРК.

У Луганській обласній лікарні помер спецкор Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВГТРК) Ігор Корнелюк (на фото). Про це йдеться в повідомленні ВГТРК.

Він отримав важке поранення при мінометному обстрілі в районі селища Металіст. Лікарі зробили все можливе для порятунку його життя. Корнелюк помер при проведенні реанімаційних заходів через 35 хвилин після того, як його перевели з операційної до стаціонару.

Інформацію про смерть Ігоря Корнелюка підтвердили заступник головного лікаря стаціонару Сергій Бабенко і головний лікар Першої обласної лікарні Луганська Федір Соляник.

Доля звукооператора Антона Волошина, який входив до знімальної групи Ігоря Корнелюка, невідома, повідомили у прес-службі ВГТРК. Оператор знімальної групи Віктор Денисов під час обстрілу не постраждав.

Спецкор ВГТРК в Україні Ігор Корнелюк потрапив під обстріл зі звукооператором і ще кількома журналістами біля блокпоста терористів. У цей момент сепаратисти намагалися вивезти з небезпечної зони групу біженців.

На всіх журналістів були розпізнавальні знаки з написом "ЗМІ".

Ігорю Корнелюку було 37 років. Він народився в Україні в Запоріжжі. З 1998 року Ігор Корнелюк працював у ДТРК "Ямал" - кореспондентом, спецкором, старшим кореспондентом. Потім - одним з керівників редакції дитячих програм.

А із 2005 року Корнелюк став заступник начальника служби інформаційних програм. У жовтні 2013 року очолив корпункт ВГТРК в Мурманську. 1 червня 2014 року поїхав у відрядження до України. У Ігоря залишилися дружина і семирічна донька.

Нагадаємо, 24 травня 30-річний італійський фотожурналіст Андреа Роччеллі загинув при мінометному обстрілі в селі Андріївка під Слов'янськом. Також загинув його перекладач Андрій Миронов, 60-річний активіст правозахисної організації "Меморіал. Крім того, поранення отримав французький стрінгер Вільям Рогульон.