ua en ru

Дещиця висловив співчуття у зв'язку із загибеллю італійського журналіста у Слов'янську

Дещиця висловив співчуття у зв'язку із загибеллю італійського журналіста у Слов'янську

Виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця у телефонній розмові з міністром закордонних справ Італійської Республіки Федерікою Могеріні висловив співчуття у зв'язку із загибеллю італійського журналіста у Слов'янську. Ініціатива відбулася з ініціативи італійської сторони, йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"Дещиця висловив співчуття родині італійського журналіста Андреа Роккеллі, який загинув вчора, 24 травня, внаслідок мінометного обстрілу з боку сепаратистів у м. Слов'янськ. Глава українського зовнішньополітичного відомства запевнив італійську колегу, що до розслідування цієї трагедії будуть залучені найкращі фахівці, а українські компетентні ограни інформуватимуть італійське консульство про хід розслідування", - йдеться у повідомленні.

Дещиця наголосив, що цей прикрий випадок свідчить про подальше перешкоджання з боку терористичних груп діяльності журналістів на території України, яке розпочалося з часу російської агресії.

Співрозмовники підкреслили нагальну необхідність деескалації ситуації в східних областях України, як це передбачено Женевськими домовленостями.

Могеріні висловила сподівання, що сьогоднішні президентські вибори в Україні створять усі необхідні умови для стабілізації ситуації в країні та запевнила, що італійське головування в ЄС, що розпочинається 1 липня 2014 р., надаватиме особливої уваги Україні.