ua en ru

Рада планує 19 грудня прийняти держбюджет-2014

Верховна Рада України прийме державний бюджет України на 2014 р. у четвер, 19 грудня 2013 р. Про це заявив голова ВР Володимир Рибак у сесійній залі, відкриваючи засідання парламенту.

Верховна Рада України прийме державний бюджет України на 2014 р. у четвер, 19 грудня 2013 р. Про це заявив голова ВР Володимир Рибак у сесійній залі, відкриваючи засідання парламенту.

"В четвер розглянемо бюджет на 2014 рік. Перед цім приймемо постанову, щоб розглянути бюджет по скороченій процедурі... І в четвер приймемо бюджет", - заявив Рибак.

Крім того, він доручив бюджетному комітету ВР розглянути проект бюджету якнайшвидше.

Після того, як Рибак зробив дану заяву, він закрив пленарне засідання до завтра.

Зазначимо, лідер "Удару" Віталій Кличко заявив, що опозиція готова розблокувати парламент для затвердження бюджету на 2014 р.

Нагадаємо, вчора спікер заявив, що державний бюджет України на 2014 р. може бути прийнятий на початку лютого 2014 р.

"У мене була дуже ретельна розмова з Миколою Яновичем Азаровим. Ми домовилися, що на цьому тижні бюджет надійде в парламент. Я направлю його в комітети, щоб комітети могли розглянути бюджет на 2014 р., щоб всі депутати мали можливість ознайомитися, висловити свої зауваження. На цій піде десь 10 днів. Ви знаєте, що в січні у нас один пленарний тиждень. Я планую, щоб на цьому тижні, в середині січня ми розглянули проект бюджету в першому читанні і направили його в комітети для підготовки до другого і третього читання, щоб вже на наступній сесії на початку лютого депутати мали б можливість розглянути і затвердити бюджет на 2014 р. у другому читанні і в цілому. Ми повинні розглядати бюджет дуже і дуже ретельно згідно з регламентом України", - заявив Рибак.

15 грудня перший віце-прем'єр Сергій Арбузов зазначив, що проект державного бюджету України на 2014 р. готові, і уряд передасть його до парламенту, як тільки депутати будуть готові його розглянути.

Як відомо, минулого тижня, Президент України заявив про необхідність ухвалити головне фінансове розклад країни до нового року. "Ми зобов'язані в грудні прийняти бюджет, країна повинна жити нормальним життям" , - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з колишніми Президентами України Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком у вівторок, 10 грудня.

Робота Кабміну і парламенту України більше двох тижнів була ускладнена через масові акцій протесту, які проводяться в Києві з 21 листопада, коли уряд оголосив про призупинення євроінтеграції. Мітингувальники кілька днів блокували будівлю уряду.