ua en ru

Венеціанська комісія пообіцяла Порошенку в найкоротші терміни розглянути зміни до Конституції України

Венеціанська комісія пообіцяла Порошенку в найкоротші терміни розглянути зміни до Конституції України

Президент України Петро Порошенко просить Європейську комісію за демократію через право (Венеціанську комісію) розглянути проект змін в Конституцію України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

8 липня віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, який курирує в Україні адміністративну реформу, в рамках візиту до Ради Європи представив проект змін до Конституції України, підготовлений за ініціативою Порошенка.

"Володимир Гройсман передав генеральному секретареві РЄ Торбйорну Ягланду лист-звернення до Венеціанської комісії за підписом Президента України, в якому йдеться про прохання розглянути запропоновані зміни до Конституції України", - наголошується у повідомленні.

Ягланд, у свою чергу, як зазначається, запевнив українську делегацію, що Рада Європи повністю підтримує зусилля України щодо збереження територіальної цілісності, єдності та стабільності, а також зусилля Кабміну України щодо децентралізації повноважень.

"Генеральний секретар РЄ запевнив, що Венеціанська комісія розгляне запропоновані зміни до Конституції і надасть свої висновки в найкоротші терміни", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада підтримала внесення до порядку денного запропонованого Порошенком законопроекту №4178а "Про внесення змін до Конституції України (щодо повноважень органів державної влади і місцевого самоврядування)". За відповідне рішення проголосували 277 депутатів при мінімально необхідних 226.

Порошенко розраховує, що цей проект буде прийнятий якнайшвидше. На його думку, це допоможе врегулювати ситуацію на Донбасі.