ua en ru

У Східно-Китайському морі завершилися російсько-китайські вчення, - Миноборони РФ

Східно-Китайському морі завершилася активна фаза російсько-китайського військово-морського навчання "Морська взаємодія-2014".

Східно-Китайському морі завершилася активна фаза російсько-китайського військово-морського навчання "Морська взаємодія-2014". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Росії.

В суботу в першій половині дня загони бойових кораблів ВМФ Росії та ВМС Китаю виконали спільні пошуково-рятувальні та протичовнові дії в призначеному районі. Бойові кораблі відпрацювали питання пошуку і рятування умовно терпить лихо судна після імітації зіткнення з вантажним судном, команда якого опинилася за бортом. Одночасно з проведенням навчальних пошуково-рятувальних дій сили сторін відпрацювали завдання з виявлення поміченою в районі навчання підводному мети.

Заключним етапом спільних дій загонів бойових кораблів ВМФ Росії та ВМС Китаю стало проведення артилерійських стрільб і стрільб з реактивно-бомбометных установок. В ході артилерійських стрільб кораблі "успішно вразили на різних відстанях всі буксирувані і плавучі мішені і безпілотні літаки-мішені, витративши понад 130 снарядів головного і близько 1500 снарядів допоміжного калібрів, 12 реактивних глибинних бомб", йдеться в повідомленні Міноборони.

25 травня в порту Шанхая пройдуть урочисті заходи з зустрічі учасників навчання, в честь російських і китайських військових моряків на військово-морській базі Усун пройдуть святкові заходи. Флагмани загонів російського і китайського загонів бойових кораблів - гвардійський ракетний крейсер "Варяг" і есмінець "Дженджоу" - ошвартуются в порту міжнародного пасажирського транспортного центру в самому центрі Шанхая, де весь наступний день будуть відкриті для відвідування гостями та жителями міста.