ua en ru

В Україні опубліковано закон про ратифікацію угоди з ЄС про спрощення візового режиму

В Україні опубліковано закон № 157-VII про ратифікацію угоду з ЄС про спрощення візового режиму. Текст закону "Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз" опублікований в газеті "Голос України".

Законом ратифіковано угоду між Україною і ЄС про внесення змін до угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз, яке було підписано 23 червня 2012 року до Брюсселі.

Згідно з положеннями угоди, розширюються категорії громадян України, що мають право на спрощене оформлення безкоштовних і багаторазових віз. До них, крім іншого, будуть відноситися представники організацій громадянського суспільства або молоді люди, які беруть участь у заходах, організованих неприбутковими організаціями.

Також вдосконалюється порядок оформлення віз для журналістів, визначаються чіткі терміни дії багаторазових віз (5 років), встановлюється можливість термінового оформлення віз (протягом 3 діб) особам, що проживають на значній відстані від місця подачі візового клопотання (за умови сплати термінового консульського збору - 70 євро), вводиться безвізовий режим поїздок для громадян України, які користуються біометричними службовими паспортами.

Відзначимо, як заявив радник Президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, Європарламент 17 квітня розгляне питання завершення процедур для імплементації угоди про спрощення візового режиму з Україною.

Читайте також: Європарламент 17 квітня розгляне питання спрощення візового режиму з Україною, - Гончарук.